Over Donorwise

Donorwise: alles over orgaan­donatie

Informeer jongeren in de klas voordat ze hun keuze vastleggen in het Donorregister. Maak orgaan- en weefseldonatie bespreekbaar in de klas met een les die je samenstelt op Donorwise.nl.

Orgaandonatie

Orgaandonatie is een belangrijk maatschappelijk onderwerp en gaat iedereen aan. Jongeren ontvangen op hun achttiende een brief van de overheid over orgaandonatie. Hierin wordt gevraagd om een keuze in te vullen in het Donorregister. 
Als docent speel jij een belangrijke rol in het vormen van een mening over orgaandonatie. De lesmodules helpen om orgaandonatie bespreekbaar te in de klas. 

Wat is Donorwise?

Donorwise is bedoeld voor leerlingen van po (groep 7 en 8), vo en mbo. Met Donorwise stel je een les samen over orgaandonatie die bestaat uit drie modules: organendoneren en mening. 

In één lesuur leren leerlingen de basiskennis over organen in het menselijk lichaam en over orgaandonatie. Als docent biologie, maatschappijleer of burgerschap stel je zelf je les samen. 

In Donorwise staan kennisopbouw en meningsvorming centraal. Donorwise helpt jongeren bij dit keuzeproces. Het is een digitale lesmodule met:

  • Leerzame filmpjes
  • Quizvragen voor meer kennis en meningsvorming
  • Prikkelende stellingen voor een klassikale discussie

Donorwise is een initiatief van de Nederlandse Transplantatie Stichting

Aan de slag